JimJam Tender 2017 – a csatorna arculatának megújítása

2017 év végén meghívást kaptunk egy nagyon izgalmas nemzetközi tenderre. A Jimjam gyerekcsatorna arculatát szerették volna teljesen megújítani és új szerethető karaktert vagy karaktereket kerestek a csatorna új arculatához. Ehhez a feladathoz keresték a legjobb ötleteket. A nyertes koncepció a londoni Wiedemann Lampe kreatív ügynökség munkája lett, azonban most szeretnénk megmutatni, hogy mi mivel készültünk a pályázatra.

1. Koncepció – Pop up stories

A logót, a karaktert és az elemeket fényképezett / forgatott térbe helyezzük el. Ezek a terek mind ismerős helyek, gyerekek perspektívájából mutatott részletek lennének. Az elemek animációja mind nagyon alap, egyszerű mozgásokkal lenne megoldva. A logó csak leesik fentről a felületre, vagy a képen keresztül repül a karakterünk és mögötte testblendével megjelenik a logó. További elemek lennének a csatorna “sztárjai” is. A gyerekek által kedvelt karaktereket kiemeljük a sorozatukból és behelyezzük ezekbe a terekbe mintha egy képeskönyből vágtuk volna ki őket. A karakterek minimálisan mozognának, egyszerű loopokkal és visszatérő mozgásokkal együtt tennénk őket be az otthonos terekbe.

A karakter egy hernyó és egy lepke keveréke így tetszeni tud a lányoknak és a fiúknak is. A karakter a JimJam logó színeit használja. Alapvetően körökből áll és ezek a körök visszaköszönnek az arculat elemeiben is. A karakter stílusa szerint egy zsírkréta / ceruza gyerekrajz. A karakter tud viccesen araszolni, a kis lábait használva járni és a szárnyait használva repülni is.

2. Koncepció – Titkok a dobozban

A koncepció és a karakter egy kartondoboz köré épül. A dobozt kiegészítjük gyerekrajz stílusú grafikai elemekkel, így lesz “személyisége”, karaktere. Képes lesz érzelmeket kifejezni, kommunikálni.

Az identek háttere élénk színű, vidám, a promók háttérszíne azonosul a beharangozandó anyag színével Az identekhez forgatott anyag is szükséges (gyerekek), a dobozokat fényképezni kell a tökéletes hatás érdekében. A gyerek szeretnek játszani a kartondobozzal, mert a dobozból bármi lehet, ők bárkik lehetnek és bárhová eljuthatnak. A doboz megmozgatja a fantáziájukat, kreativitásukat.

Ident: színes szobában áll a doboz karakterünk és mosolyog, a gyerekek beszaladnak a szobába, beleugranak a dobozba, és a figura átalakul a gyerekek fantáziájává (pl.: repülő, autó, hajó, stb.) A doboz kiegészítésre kerül a gyermeki fantázia által kreált rajzokkal, így láthatjuk, hogy a gyerekek éppen mire gondolnak, mit játszanak. A doboz segítségével játszva tanulnak és élnek át új kalandokat. A dobozt felhasználva a játékok során fejlődik a probléma megoldó képességük és a kézügyességük. A dobozzal való játék rávezeti a gyereket az újrahasznosításra.

More Posts